Profesyonel hayatın içinde olanların çok iyi bildiği, bu hayata yeni başlamış veya başlamak üzere olanların da yakında tecrübe edeceği çok önemli bir gerçek bulunuyor, o da çalışma hayatının ne kadar yorucu ve stresli olabileceği..

Fakat bu yorgunluğu ve stresi yönetmek aslında sanıldığı kadar zor değil!

Günümüz hızlı tempolu iş dünyasında başarılı olmak sadece iş performansıyla sınırlı değil. Hayatın olağan akışında karşımıza çıkabilecek stres unsurları ve sorunlarla başa çıkabilmek, zinde bir bedene ve anı yakalayabilen bir zihne sahip olmak ve gerektiği anda sakin kalabilmek de profesyonel hayatınıza oldukça olumlu bir etki yapacaktır. Bu saydıklarımız ise ancak hayatınızı tümden etkileyecek değişimlerle, yani Wellness felsefesini benimseniz ile mümkün olabilir.

Peki Wellness konsepti nedir? Bizden neleri ister?

Wellness, Türkçe’de İyilik, Esenlik anlamına gelen, genel olarak bireylerin fiziksel sağlık, zindelik, zihinsel denge ve duygusal olarak stabil olma durumunu ifade eden bir kavramdır. Hayatınızda yapacağınız ufak veya büyük çok sayıda pozitif değişikliğin totalde daha dengeli ve sağlıklı yaşamanızı sağlayacağını iddia eden Wellness kavramı, insanın hayatının her aşamasında benimsemeye başlayabileceği bir yaşam tarzı sunar. Dolayısıyla sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma, uyku kalitesine dikkat etme gibi unsurlar wellness konseptinin temelini oluşturur.


Profesyonel hayatın yaşantımızın önemli bir kısmını oluşturduğu düşünülünce, bu konsepti benimsemenin iş hayatımızda da oldukça önemli etkileri olacağını söylemek mümkün.


Wellness Konseptinin Profesyonel Hayatınıza Katacağı 3 Pozitif Değişim


Daha enerjik uyanıp daha verimli olmak sizce iş hayatınızda daha da başarılı olmanızı sağlar mıydı? Bu değişimler Wellness ile tanışanların ve hayatına entegre edenlerin karşılaştıkları  pozitif  etkilerin  sadece  birkaçı.    İşte  Wellness  konseptinin  profesyonel hayatınıza sağlayacağı faydalar:

Yüksek Enerji ve Verimlilik

Bahsettiğimiz üzere Wellness konsepti, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve stres yönetimi gibi unsurların bütünsel olarak ele alınmasıyla alakalıdır. Bu faktörlerin sağlıklı ve dengeli bir biçimde ele alınması, vücudunuzun enerji seviyelerini artırırken, zihinsel berraklığı da son derece olumlu etkiler. Wellness felsefesinin olmazsa olmazı olan düzenli olarak egzersiz yapmak ise endorfin salgılayarak stresi azaltır ve ruh halinizi olumlu yönde etkileyecektir. Bu sayede iş hayatındaki yoğun temponun üstesinden gelmek daha kolay hale gelecek, ve yüksek enerji seviyeleri ve artan verimlilik sayesinde profesyonel hayatınızı daha etkili bir şekilde yönetebileceksiniz!

Fitlik ve Bağışıklık

Stres, uykusuzluk, kötü beslenme, zaman kontrolünü kaybetmek… Sağlıksız yaşam için çok sayıda neden olsa da sağlıklı yaşam için tek bir çözüm var: bilinçli bir yaşam!

Wellness felsefesi sayesinde edinilen sağlıklı yaşam tarzı, bağışıklık sistemini güçlendirerek sık sık hasta olma olasılığını da önemli ölçüde azaltacaktır. İyi bir fiziksel sağlık, hastalıkların ve yorgunluğun profesyonel hayata olan olumsuz etkilerini en aza indirecek ve istenmeyen uzun hastalık aralarının ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

İyi Denge ve Stres Yönetimi


Wellness felsefesi kapsamındaki değişikliklerin sadece fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel sağlığı da kapsadığı bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuştur.

Wellness pratiğinin içinde olan meditasyon, derin nefes almak, yoga gibi zihinsel ve duygusal dengeyi sağlayan yöntemler, stresi yönetmenize yardımcı olabilir. İyi bir denge ve stres yönetimi, doğal olarak zorlu iş durumlarıyla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olacak, bu da daha etkili kararlar almaya yaratıcı düşünmeye ve iş ilişkilerinin daha da etkili olmasına yardımcı olacaktır!

Her ne kadar Wellness felsefesinin etkileri mesleğine, karakterine ve pozisyonuna göre farklılık gösterebilecek olsa da sağlıklı ve dengeli bir yaşamın iş hayatında oldukça pozitif gelişmelere yol açacağı bir gerçek - ve bu yeni yaşam tarzına adım atmak için asla geç değil!

Ağustos 24, 2023