Günlük hayatın stresi ve temposuna yetişmek bazen sanıldığından daha zor olabiliyor - yoga ise bu stres sonrası deşarj olmak için karşımıza çıkan en iyi formüllerden biri olmaya devam ediyor!

Her ne kadar kimileri için bir grup ile yogi eşliğinde yoga deneyimi bu pratikten alınan keyfi ve verimi artıracak olsa da, kimileri de huzur ve sakinlik içerisinde düşünceleriyle baş başa kalmayı tercih etmektedir. Eğer siz de ikinci gruptaysanız, veya şartlar sizi evde yoga yapmaya davet ediyorsa, şanslısınız, çünkü yoga, diğer bazı uygulamaların ve sporların aksine, evde oldukça rahat uygulanan bir pratik olmasıyla öne çıkmaktadır.

Peki evde yoga nasıl yapılır, bu pratik için neler gereklidir, ve evde hangi yoga hareketleri denenebilir - işte bu ve daha fazlasına göz atacağımız bir blog yazısı!

Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Ev ortamı yoga ve meditasyon için son derece ideal olsa da ufak bazı ayarlamalar ve önlemler alacağınız verim oranını önemli ölçüde arttıracaktır!

Kendinize uygun bir zaman ve yer yaratın: Yoga pratiğinizi düzenli hale getirmek için sizi en iyi motive edecek zamanı ve uygun bir alanı seçmeye çalışın. İster sabahları uyanır uyanmaz, ister günün stresini atmak için akşam saatlerinde yoga yapmayı tercih edebilirsiniz. Eğer şartlar el veriyorsa yoga için geniş bir oda veya salon seçebilirsiniz. Odanın aydınlatması loş ve oda sıcaklığı rahatlatıcı olması da avantajlı olacaktır.

Ortamı dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırmaya çalışın: Yoga yaparken dikkatinizi dağıtacak herhangi bir unsurun olmaması oldukça avantajlı olacaktır. Elinizden geldiğince yoga yapacağınız odadan televizyon, bilgisayar ve en önemlisi akıllı telefon gibi elektronik cihazları kaldırın. Odada gürültü yaratacak herhangi bir unsurun olmaması da oldukça etkili olacaktır.

Alışık olduğunuz tempoda devam edin: Tıpkı her fiziksel aktivite gibi yogayı da yalnız yaparken alışık olduğunuz bir tempo tercih etmeye çalışın. Yoga pratiğinizi kademeli olarak artırın ve kendinizi zorlamaktan kaçının. Her seansda vücudunuzun sınırlarını zorlamak yerine, rahatlamaya ve nefesinize odaklanmaya çalışın!


Evde Yoga için Ne Gereklidir?

Evde yoga pratiğinizin size özel ve etkili olması için ihtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun ekipmanları seçmek önemli olacaktır. Aşağıdaki liste evde yoga pratiğine başlamak için son derece yeterli olabilir:

Yoga matı: Yoga matı, yoga yaparken vücudunuzu rahatça desteklemek için oldukça faydalı olacaktır. Yoga için özel olarak tasarlanan matlar, genellikle kaymaz yüzeylere sahiptir, böylece pozisyonlarda sabit kalmanıza yardımcı olmakta, ayrıca dizleriniz, dirsekleriniz ve sırtınız gibi vücut bölgeleri için ek destek sağlamaktadırlar. İhtiyacınız ve zevkinize göre çeşitli kalınlıkta ve renklerde yoga matları tercih edebilirsiniz!

Rahat kıyafetler: Yoga, esenekliğin ve fiziksel esenlikle mental uyumun birleştiği bir uygulama olarak karşımıza çıkar - dolayısıyla yoga yaparken rahat kıyafetler giymeniz son derece isabetli olacaktır. Siz de yoga sırasında Comm-Ci'nin tayt, sutyen ve aktif giyim kataloğundan seçeceğiniz bol ve esnek kıyafetlerle çeşitli hareketlerinizi özgürce yapabilir, hem rahat hem de şık olmanın konforunu sürdürebilirsiniz!

Su: Fiziksel aktivitelerin olmazsa olmazı suya kolay erişim, sağlıklı ve etkili bir yoga seansı için de oldukça avantajlı olacaktır. Yoga, her ne kadar diğer bazı uygulamalar ve spor dalları kadar yorucu ve terletici olmasa da vücudumuz belirli ölçüde sıvı kaybedecek, bu sıvının yenilenmesi ise seanstan alınan verimi önemli ölçüde arttıracaktır. Dolayısıyla yoga yaparken vücudunuzun susuz kalmaması için yanınızda su bulundurmanız önemlidir.

Evde Yapabileceğiniz 10 Kolay Yoga Hareketi Nelerdir?

Matınız hazır, suluğunuz dolu ve konforunuz yerindeyse artık siz de evde yoga deneyimine adım atabilirsiniz! Eğer bu dünya ile yeni tanışıyorsanız, evde yapabileceğiniz 10 kolay yoga hareketi olarak şu seti tercih edebilirisiniz:

Güneşe selam: Güneşe selam, yoganın temel hareketlerinden biridir. Bu hareket, vücudun tüm kaslarını çalıştırır ve enerji verir.

Çocuk pozu: Çocuk pozu, stresi azaltmak ve rahatlamak için harika bir harekettir.

Aşağı bakan köpek: Aşağı bakan köpek, sırt ve bacak kaslarını güçlendirmek için etkili bir harekettir.

Kobra pozu: Kobra pozu, göğüs ve sırt kaslarını güçlendirmede faydalı olacaktır.

Köprü pozu: Köprü pozu, sırt ve kalça kasları için oldukça faydalıdır.

Oturan ördek pozu: Oturan ördek pozu, kalça ve bacak kaslarını güçlendirmek için denenebilir.

Oturan vücut dönüşleri: Oturan vücut dönüşleri uygulamaları, bel ve boyun kaslarını esnetmek ve rahatlatmak için değerlendirilmektedir.

Oturan omurga sıkıştırması: Oturan omurga sıkıştırması, omurgayı güçlendirmek ve esnetmek için oldukça etkili bir harekettir.

Oturan ölü pozu: Oturan ölü pozu, stresi azaltmak ve rahatlamak için harika bir harekettir.

Oturan savasana: Oturan savasana, tüm vücudu dinlendirmek için harika bir harekettir.


Comm-Ci'nin Rahat ve Estetik Yoga Koleksiyonu

Comm-Ci’nin evde yoga yaparken rahat ve estetik bir görünüm elde etmenizi sağlayan yoga koleksiyonuyla tanışın! Türkiye’nin en hızlı büyüyen aktif yaşam giyim markası Comm-Ci, gym salonlarında olduğu gibi evinizde de sizin yanınızda. Comm-ci yoga koleksiyonunun içinde yer alan taytlar, pantolonlar, bralar ve daha fazlası, modaya uygun renkleri, ilham verici kesimleri ve özenle seçilmiş detaylarıyla, sadece fit ve sağlıklı hissetmenize değil, aynı zamanda şık görünmenize de olanak tanıyor. Unutmayın, kendinizi nasıl hissedersiniz egzersizleriniz de o şekilde keyifli ve enerjik geçer!
Ocak 11, 2024