Mevsim Geçişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Zaman akıyor, mevsimler birbirini takip ediyor - fakat hayat, ne yazık ki mevsimlerin geçmesini beklemiyor! Hayat tempomuzun giderek arttığı bu yıllarda yaşayacağımız
ufak bir hastalık dahi düzenimizi tehdit ederken mevsim geçişlerinde artan risk, hepimizi endişelendiriyor olabilir.

Peki mevsim geçişlerinde sağlığımızı koruyabilir miyiz? Evet! Neyse ki ufak hayat tarzı değişiklikleri ve günlük rutinimize biraz daha dikkat ederek diri bir sonbahar geçirmek mümkün! İşte özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında işinize yarayacak birkaç tavsiye:

Sağlıklı beslenmek ve bol su içmek: Mevsim geçişlerinde beslenmemize dikkat ederek bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz. Özellikle bu gibi aylarda vücudumuzu daha dirençli hale getirecek meyve, sebze, tahıl, baklagiller ve protein bakımından zengin besinler tüketmek önemli bir değişiklik olacaktır. Aynı zamanda işlenmiş
gıdalardan kaçınmak da avantajlı olabilir. Su içmek ise vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli olan en önemli etkenlerden biridir. Günde en az 2 litre su içmeye özen gösterelim!

Düzenli egzersiz yapmak: Düzenli egzersiz yapmak, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Spor, aynı zamanda stres ile mücadele de de etkili bir araçtır zira stres, bağışıklık sistemimizi zayıflatan önemli bir faktördür. Her ne kadar her mevsim spor yapmak hayat tarzınız için mükemmel bir değişiklik olacak olsa da, eğer hala bu alışkanlığınız yoksa, mevsim geçişleri başlamak için en ideal dönemlerden biri olacaktır! Haftada en az 3-4 gün, 30-45 dakika orta tempolu egzersiz yapmayı
hedefleyelim. Stresi azaltmak için ise yoga, meditasyon gibi rahatlama tekniklerini uygulayabiliriz.

Düzenli uykuya geçmek: Günde 7 saat uykunun hayatınıza katacağınız en değerli değişikliklerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Yeterince uyumak, vücudumuzun kendini yenilemesi ve hastalıklara karşı direncini artırmak için önemlidir. Her gece 7-8 saat uyumaya özen gösterelim.

Alışkanlıklarımıza bir göz atmak: Sigara ve alkol gibi kimi alışkanlıklar, bağışıklık sistemimizi zayıflatan ve hastalıklara yakalanma riskini artıran faktörlerdir. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için sigara ve alkol tüketimi oranını gözden geçirmek avantajlı olabilir!

Mevsim Geçişlerinde Giyim Önerileri

Mevsim geçişleri, aynı zamanda gardırobunuzu gözden geçirmek için mükemmel bir zamanıdır çünkü sıcaklıkların giderek değiştiği bu dönemde giyim tarzımızı, hava koşullarına ve vücut ısısına göre ayarlamak son derece önemlidir. Bu süreçte, hem sıcak kalmamızı hem de rahat hareket etmemizi sağlayacak kıyafetler seçmeliyiz.
Sonbaharda havalar soğumaya, yapraklar kahverengiye dönmeye, içecekler soğuktan sıcağa geçmeye başlar. Bu nedenle sonbaharı daha diri geçirmek için kalın sweatshirt, hoodie, hırkalar ve eşofman altı, jogger pantolonlar tercih edebiliriz.

Comm-Ci: Mevsim Geçişlerinde Tarzını Konuştur

Havaların soğuması ile birlikte belki de ilk akla gelen önlemlerden biri olan kalın giyinmek: Comm-Ci'nin sonbahar koleksiyonunda öne çıkan ürünler, hem sizi sıcak tutacak hem de şık görünmenizi sağlayacak. Bu değişken havalarda aktif hayat tarzını korumak isteyenler için de özel olarak düşünülmüş koleksiyonda nefes alan, esnek, toparlayıcı ve ter tutmayan, sağlıklı ve organik kumaşlarla üretilmiş ürünler yer alıyor.

Siz de Comm-Ci’nin rahat ve şık sonbahar koleksiyonu ile bu yeni mevsimde tarzınızı konuşturun!

Ekim 19, 2023