Yoga, fiziksel postürleri, nefes kontrolünü, meditasyonu ve etik ilkeleri birleştiren bütünsel bir aktivite olarak hayatlarımızda yer etmeye devam ediyor. İşte tam da bu yüzden yoga, bu kapsamlı ve etkili faydaları nedeniyle binlerce yıldır uygulanmaya devam ediyor, çünkü bazen, binlerce yıl önce bile geçmişte bile, günlük yaşamlarımız bir adım geri çekilmemizi ve düşünmemizi gerektirecek kadar kaotik ve stresli olabilir. 

Bu nedenle, hayatlarında ve çevrelerinde tam olarak neler olup bittiğini anlamayı - ve eğer ellerinde ise bu değişiklik sağlamayı - amaçlayan herkes için son derece değerli aktivitelerden biri olan yoga, bu sporla ilgilenenlerin sayısında artışa tanık olmaya ve her geçen gün yeni uygulayıcıları kendine çekmeye devam ediyor. 

Biz de işte bu sebeple daha iyi ve daha güçlü bir siz olabilmeniz için yoganın farkındalık duygusu geliştirmenize nasıl yardımcı olabileceğini keşfetmek istedik. Eğer bu alanda yeni değil, yogayla tanışık, yoganın farkındalığını nasıl artırdığına tanık olmuş deneyimli bir yogi iseniz bile, bedeninizde ve zihninizde neler olup bittiği üzerine bir kaç dakika ayırmak keyifli bir okuma olacaktır.


Lafı daha fazla uzatmadan; işte yoganın farkındalık geliştirmeye dair en iyi yollardan biri olmasının 3 nedeni ve hayatınızda hissedeceğiniz pozitif değişimler!


Yoganın Farkındalığımızı Geliştirmemize Yardımcı Olmasının 3 Temel Nedeni


Zihniniz kendini çevresine ayarlarken bedeniniz de bir rahatlama dalgasına kapılıyor... İşte yoganın özü tam olarak bu - ve tam da bu sayede kişinin “anla” bir olmasını ve dönüp geriye bakabilmesini, düşünebilmesini sağlıyor!


Ana Odaklanmak: Farkındalık, yargıla kalkanlarını indirerek, tamamen anda mevcut olmak ve içinde bulunulan anın farkında olmak ile ilgili; ve yoga sırasında uygulayıcılar nefeslerine, vücut hislerine ve duruşlarının hizalanmasına odaklanmaya teşvik edilerek tam da bu amaçlanıyor! Aynı zamanda bireyler, yoga sırasında dikkatlerini sürekli olarak şimdiki ana geri çağırarak, sadece yoga matında değil, günlük yaşamlarında da çevresini okuyabilme becerisini geliştirme şansına da sahip olabiliyorlar. 


Nefes Farkındalığı: Yoganın temel bir yönü de nefes farkındalığı, veya "Pranayama", yaratmada oldukça etkili olmasıdır. Yoga boyunca, bilinçli ve kontrollü nefes almaya vurgu yapmanız istenecektir: bu odaklanma hali zihni sakinleştirmeye ve bir rahatlama durumuna neden olmaya yardımcı olacak, bu da yogilerin dikkat dağıtıcı düşünceleri bırakmasına ve şimdiki zamanla daha derin bir şekilde bağlantı kurarak farkındalığını artırmasına etki edecektir. 


Beden-Zihin Bağlantısı: Bireyler yoga sırasında farklı pozisyonlara doğru devam ettikçe, fiziksel duyuları, sınırları veya güçlü yönleri hakkında daha derin bir anlayış geliştirir. Artan bu beden-zihin bağlantısı, öz farkındalığı teşvik eder ve bireylerin duygu ve düşüncelerini bunalmadan ayarlamalarını sağlar - bu sayede yoga, zihin ve bedenin bütünleşmesini teşvik eder mantrasını da oldukça önemli bir şekilde destekleyebilmektir!


Tabii ki tıpkı diğer tüm fiziksel aktivitelerde olduğu gibi yoganın da tam anlamıyla tadını çıkarabilmek için rahat, estetik ve vücuda tam oturan kıyafetler gerekiyor - ve işte tam bu noktada Comm-Ci’ye merhaba diyebilirsin! Comm-Ci'nin kadınlara yönelik aktif yoga kıyafetleri ile stil ve konforun mükemmel birleşimini keşfedin: özenle tasarlanmış, yüksek performanslı kıyafetlerimizle yoga antrenmanınız sırasında zahmetsizce pozisyondan pozisyona geçme, esneme ve nefes alma özgürlüğünü kucaklayın. İster deneyimli bir yogi olun veya yolculuğunuza yeni başlıyor olun, koleksiyonumuz bu aktiviteden aldığınız konforu yeni zirvelere taşıyacak, modaya uygun ve son derece işlevsel ürünleriyle sizi bekliyor!

Temmuz 27, 2023