Eşofman giymeyi çok sevip de nasıl kombinleyeceğinizi bilmiyorsanız bu ipuçları sizin için;

Spor yaparken tercih ediyorsanız öncelikle paçası lastikli eşofman tercih edip üzerine rahat parçalar kullanabilirsiniz. Oversize tişörtler, askılı bodyler veya sporcu sütyenleriyle kombinleyebiliriniz.

Günlük yaşantınızda sportif bir görünüm elde edip rahatça hareket etmek istiyorsanız kışın crop top bluz üzerine ceket tercih edebilirken, yazın sadece crop toplarla şıklığı yakalamak mümkün.

 

Eşofmanı Nasıl Seçmeliyiz?

Şüphesiz birçoğumuzun dolabında eşofmanlar mevcuttu. Konfor ve estetik sizin için bir bütünse günlük yaşantınızda eşofmanlara daha sık yer vermelisiniz. Seçiminizi yaparken es geçilmemesi gerekenler detaylar ise;

Kullanım Alanı

Öncelikle eşofmanınızı nerede kullanacağınıza karar vermelisiniz. Günlük giyimde mi yoksa spor yaparken mi giyeceksiniz? Spor giyimde lastikli paça seçerken, günlük giyimde bol paça tercih edilebilirsiniz.

Paça Boyuna Dikkat

Bol paça eşofman seçiminde uzunluğa dikkat etmelisiniz. Yere değen paçalar, hareketlerinizi kısıtlayabilir. Hatta egzersiz sırasında sakatlanmalara yol açabilir. Bu yüzden paça boyunu dikkatli seçmelisiniz.

Mevsimi Dikkate Alın

Mevsime uygun parçalar tercih etmelisiniz. Kışın içi pamuklu ve koyu renkler yazın ise penye kumaşlar ve açık renkler seçimimizde olmalı. Terletmeyen ve hava alan kumaşlar kullanabilirsiniz. Güzel görünmek ve hava şartlarından korunmak aynı anda mümkün olacaktır.

Vücut Tipinizi Atlamayın

Her kıyafette olduğu gibi eşofman seçerken de vücut tipinize uygun parçaları tercih etmelisiniz. Vücut tipinize uygun modeller ile hem hareket kabiliyetiniz kısıtlanamaz hem de daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kimler eşofman tercih etmeli?

Eşofman her vücut tipinin çekinmeden tercih edebileceği rahat bir parçadır. Kombinlerinizde aynı renkleri kullanmanız sizi olduğunuzdan ince ve uzun gösterecektir. Daha ince görünüm için bol kesim üstlerle bir arada kullanmanın da faydası olduğunu unutmayın.

 

Mart 28, 2023