Sporcu sütyeni, son zamanlarda özellikle aktif kadınların daha sık tercih ettiği parçalardan biri. Hem rahatlıkları hem de işlevsel olmaları nedeniyle sporcu sütyenleri yalnızca spor yaparken değil, günlük kullanımda da tercih ediliyor. Ancak kendiniz için doğru sütyeni seçtiğinizden nasıl emin olacaksınız? Sporcu sütyeni nasıl seçilir? Yardımcı olabilmek adına sizler için tüyolarla dolu bir sporcu sütyeni rehberi hazırladık!

Spor Sütyen Bedeni Nasıl Seçilir?

sporcu-sütyeni

Kadın sporcu sütyeni tercihlerinde ilk dikkat edilmesi gereken faktör sütyen bedenidir. Sporcu sütyenleri, normal sütyen bedenlerinden farklı biçimde numaralandığı için kimi zaman kafa karıştırıcı olabilir. Ancak sporcu sütyeni için doğru bedeni seçmek sanıldığı kadar zor değil.

Sütyen bedenini seçerken ilk dikkat etmeniz gereken ne çok dar ne de çok geniş olmamasıdır. Göğüs bölgenizi tam olarak kavrayacak ama sıkmayacak bedeni tercih etmeniz gerekir. Bunun için şu ayrıntılara dikkat etmelisiniz:

Sütyenin alt lastiği fazla dar olmamalıdır ancak bedeninizi tam olarak kavramalıdır.

Askılar gerektiğinde sıkıştırıp gevşetilebilecek özellikte olursa ayarlamalar yapılabilir. Eğer böyle bir seçenek yoksa tam kavrayan modeller tercih edilmelidir.

İlk olarak üst bedeninizle uyumlu seçenekleri değerlendirmelisiniz. Kimi zaman kendi bedeninizden bir küçük veya bir büyük beden de doğru tercih olabilir.

Sütyen alacağınız markanın beden çizelgesine göre ölçüm yapabilirsiniz.

Tüm bu detaylar bir arada değerlendirildiğinde kendiniz için doğru bedeni keşfetmiş olacaksınız.

Sporcu Sütyeni Nasıl Olmalı?

Sporcu sütyenleri, en yaygın olarak konforu nedeniyle tercih edilmektedir. Bu sebeple ilk dikkat etmeniz gereken özellik, sütyen içinde konforlu hissedebilmeniz olmalıdır. Ayrıca sporda veya aktif durumlarda da sütyeni kullanabilmek için hareket serbestisi sağlaması gerekir. Bu nedenle gevşemeye müsait geniş sütyenler tercih edilmemelidir.

Konforlu hissederken görüntüsünden de ödün vermek istemeyen daha küçük memeli kadınlar ise yüksek destekli sporcu sütyenleri tercih edebilirler. Destekli sporcu sütyeni, toparlamaya ve görünümü desteklemeye yardımcı olacaktır.

Eğer mümkünse ter emici malzemeleri tercih etmek faydalı olacaktır. Tahrişlerin önüne geçebilmek ve teninizin nefes alabilmesini sağlamak için uygun malzemeyi tercih ettiğinizden emin olun.

 

Spor Sütyen Modelleri

Günlük olarak kullanabileceğiniz çeşitli seçeneklerde sporcu sütyenleri bulunmaktadır. Önemli olan ihtiyaçlarınıza uygun modeldeki sütyeni belirlemektir. Bunun için sütyeni en çok nerede giyeceğinizi belirlemelisiniz. Eğer sporda giymek için kendinize uygun bir sporcu sütyeni arıyorsanız ter emici, toparlayıcı ve tam kavrayan seçenekleri tercih etmeniz gerekmektedir.

Nisan 14, 2022