Her bireyin yoga ile yolculuğu farklıdır. Bu nedenle “Yoga taytı nasıl olmalı?” sorusunun cevabı da herkes için farklı olacaktır. Yoga yaptığınız stüdyoda veya ev ortamında fiziksel ve zihinsel olarak rahatlamış olmanız gerekir. Yoga sırasında deneyeceğiniz yeni bir poz esnasında sizi rahat hissettirecek bir kıyafet içinde olmanız son derece önemlidir. İşte bu noktada yoga taytları sizlere en iyi desteği sağlayacak kıyafetlerdir. Seçmeniz gereken yoga taytına karar verebilmeniz için bazı ipuçları vardır. Bu ipuçlarına göz atarak ihtiyaçlarınıza uygun yoga taytını seçebilirsiniz.

 

Bedeninize Göre Yoga Taytı Modelleri

Vücut şeklinize en uygun yoga taytı seçimi yapmak, yoga sırasında nasıl hissettiğinizi belirlemede büyük bir etkiye sahiptir. Bu nedenle yoga taytı modelleri birçok tipte vücut şekli düşünülerek tasarlanmakta ve üretilmektedir. Yoga taytı modellerine göz atacak olursak şunları söyleyebiliriz:

  • Pamuklu yoga taytı: Pamuk doğal bir materyal olduğu için oldukça rahattır. Bunun haricinde nemi tutma potansiyeli de yüksektir. Bu nedenle de yoga antrenmanlarında organik ürünler çok uygundur. Uzun süreli pozlar için rahatlığı koruma adına yardımcı olur.
  • Yüksek bel yoga taytı: Tercihini yüksek bel taytlardan yana yapanlar için ideal bir yoga taytı modelidir. Bel bölgesinde destekleyici ve sıkılaştırıcı yer alır. Buna rağmen cilde karşı hassas ve oldukça esnek yapılıdır.
  • Dikişsiz yoga taytı: Tek bir parçadan oluşan yoga taytlarıdır. Dikişsiz taytlar vücudu adeta ikinci bir tenmiş gibi sarar. Yoga esnasında oldukça rahat hissetmenizi sağlar.

Size en uygun olan yoga taytını seçmek, yogadan en yüksek verimi almanızı sağlar.

 

Yoga Taytı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoga yapmaya karar verdiyseniz eğer, yoga sırasında giyeceğiniz kıyafetleri seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Sizi gerçekten rahat hissettirebilecek yoga taytını seçmek için dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:

  • Esneklik: Yoga yaparken bacak ve kalçaların esnetildiğini biliyoruz. Bu nedenle yoga esnasında hareketlerinizi kısıtlayacak, esnemenizi engelleyecek taytlardan uzak durmalısınız. Taytın malzemesindeki elastan gibi malzemelere dikkat ederek esnekliğini belirleyebilirsiniz.
  • Konfor: Siz yoga hareketlerini yaparken taytın dikişleri sizi rahatsız etmemelidir. Taytın dikişleri de bu doğrultuda sağlam olmalıdır. Taytın bel bandı da vücuduna uygun ve rahatsız etmeyecek şekilde olmalıdır. Taytın kumaş yapısı ve esnekliği de sağlayacağı konforu etkileyecektir.
  • Nefes alabilirlik: Yapmış olduğunuz yoga antrenmanına göre terlemeniz az ya da çok olabilir. Hangi yoga antrenmanı olursa olsun serin ve kuru tutan kumaşların kullanıldığı yoga taytlarını tercih etmelisiniz.

Yoga taytınızı tüm bu hususlara dikkat ederek seçtiğiniz sürece size uygun olan taytı seçeceğinizden emin olabilirsiniz.

 

Neden Eşofman Değil de Yoga Taytı?

Yogada da her spor dalında olduğu gibi teknikler vardır. Yogada en sık kullanılan teknik terimlerden biri “aligment”tir. Aligment hizalama anlamına gelir. Yoga antrenmanı esnasında bacaklarınızı tam olarak görmeniz çok önemlidir. Ayrıca, eğer yogayı hoca eşliğinde yapıyorsanız yoga hocasın da bacaklarınızı görmesi ve size rehberlik yapması için vücuda oturan bir giysi olması önemlidir.

Bunun haricinde yoga akışları sürecinde vücut ağırlığının eklemler değil kaslar tarafından taşınması gerekir. Bu durumun da gözlemlenebilir olması için yine vücudu saran bir kıyafet tercih edilmesi gereklidir. Bu nedenle yoga kıyafeti olarak tayt tercih edilmesi doğru olandır.

Yoga Taytı nasıl olmalı


 

Yoga Taytı Fiyatları

Yoga taytlarının fiyat aralığı yapıldığı malzemeye, tarzına ve işlevine göre değişiklik göstermektedir. Ancak her bütçeye uygun, farklı modellerde yoga taytı bulmak mümkündür. Önemli olan size en uygun olan yoga taytını seçmenizdir.

Nisan 04, 2022